TRADUCTOR

ULL, CANVI i ACCIÓ

Ull, canvi i acció és un projecte educatiu realitzat al nostre institut durant 7 anys.

Aquesta experiència consisteix en tot un treball d'aprofundiment sobre diferents llocs d'origen dels alumnes de procedència estrangera del nostre centre i en l'elaboració d'un documental per part dels alumnes que participen en el projecte.

El tema central és el descobriment d'altres realitats socials, personals, culturals...a diferents indrets del món guiats per estudiants del país que es visita.

S'han realitzat 3 edicions al Marroc, una a Cuba, una cinquena al Punjab, al nord de l'Índia, a Gàmbia i l'última a la Xina.

Podeu trobar més informació en els enllaços dels diferents blocs de cada edició. Us deixem també l'enllaç a tots els documentals realitzats fins ara.

diumenge

TALLER de DOCUMENTALS


Divendres passat, 20 de Maig, va venir en Jordi Teis, director de la Mostra de documentals Olot. Doc,  a fer-nos una xerrada sobre el gènere dels documentals. Ens va explicar una mica la història dels documentals i vam poder veure diferents exemples de les diferents classes de documentals que existeixen.

Ens va agradar molt i va anar bé per recollir idees per tal d’anar pensant el guió del nostre documental que gravarem durant l’estada al Punjab , visitant les famílies de la Pardeep i en Kamal. 

dimarts

ANEM DESCOBRINT EL PUNJAB


El divendres 13 de maig ens va visitar l’Anna Farjas, una de les professores que va iniciar el projecte Ull, canvi i acció. L’Anna coneix molt bé la regió que visitarem perquè és l’autora d’un llibre sobre els panjabis a Olot que porta per títol Desh, Pradesh ( El meu país, l’altre país ) .

Ens vam poder familiaritzar amb l’entorn de la vida dels panjabis i el seu país. Ens va explicar la seva climatologia, costums, religió i estil de vida en general. Va aprofundir molt en el tema religiós ja que és molt important en la regió que visitarem, concretament  la ciutat d’Amritsar  que és el centre de la religió Sigh.

També ens va explicar que de tot l’estat espanyol, on hi ha més panjabis és a Olot, uns 1000. Ens va comentar com s’organitzen a la nostra ciutat per poder mantenir els seus rituals.

Ja tenim ganes de viure l’experiència i poder-vos- la explicar a tots !!!

EL MEU AVI VIU A CUBA al festival de curtmetratges La Manigua de Barcelona



El meu avi viu a Cuba ja ha tingut un altre bolo: l’hem passat a la Primera Mostra Internacional de Curtmetratges La Manigua el passat dissabte 14 de maig al Barri dels Indians de Barcelona. La mostra, però, durava tot el cap de setmana, ja que incloïa tant projeccions cinematogràfiques --curts i documentals-- com concerts i balls, i també exposicions.


El Barri dels Indians té carrers amb noms com Matanzas, Pinar del Rio, Cienfuegos i altres, de manera que una part de la mostra La Manigua se centrava en artistes i obres cubanes, i aquí era on entràvem nosaltres. El nostre documental no era precisament “curt” --dura 45’ i escaig--, però era emotiu i adequat per a l’ocasió: al festival també hi venien alguns cubans que viuen a Barcelona de fa temps, de manera que ells podien entendre perfectament l’experiència de les bessones Liliana i Lisbet i en Gabriel.

Abans de la projecció del documental, la Lisbet ha parlat en nom dels tres cubans explicant l’experiència que els va suposar el viatge. I després de la projecció, ens hem quedat una estona per veure alguns dels curts i falsos documentals que s’havien escollit, d’entre els quals destaquem Vecinos, Hasta que la Muerte nos separe i Por primera vez. Tots tres eren excepcionals i còmics: els recomanem!

Podeu trobar més informació al següent link: 
www.lamanigua.wordpress.com

dijous

De mica en mica, s'omple la pica...




Aquí teniu un recull de les diferents paradetes que hem anat fent per recollir diners pel projecte. A tots els que ja heu comprat la camiseta....gràcies, gràcies i gràcies. Els que encara no  en teniu, no patiu...encara ens en queden!!!