TRADUCTOR

ULL, CANVI i ACCIÓ

Ull, canvi i acció és un projecte educatiu realitzat al nostre institut durant 7 anys.

Aquesta experiència consisteix en tot un treball d'aprofundiment sobre diferents llocs d'origen dels alumnes de procedència estrangera del nostre centre i en l'elaboració d'un documental per part dels alumnes que participen en el projecte.

El tema central és el descobriment d'altres realitats socials, personals, culturals...a diferents indrets del món guiats per estudiants del país que es visita.

S'han realitzat 3 edicions al Marroc, una a Cuba, una cinquena al Punjab, al nord de l'Índia, a Gàmbia i l'última a la Xina.

Podeu trobar més informació en els enllaços dels diferents blocs de cada edició. Us deixem també l'enllaç a tots els documentals realitzats fins ara.

diumenge

En JIWEI CHEN ens apropa a la XINAEn Jiwei un ex alumne de l’INS la Garrotxa i  estudiant de medicina ens va venir a visitar el passat divendres. En la seva xerrada en Jiwei ens va parlar sobre el seu país d’origen i el nostre proper destí, Xina.  Ens va comentar alguns  dels greus problemes que pateix Xina actualment com ara la contaminació o la superpoblació. Un dels temes dels que més vam parlar va ser el sisema educatiu xinès. En Jiwei va destacar sobretot la duresa i la disciplina sota la qual estudien els alumnes al seu país d'origen. Sovint els estudiants estan sotmesos a una forta pressió per treure bones notes i ell considera que som més afotunats perquè disposem de temps lliure per fer activitats,mentre que els adolescents xinesos han de passar moltes hores estudiant. En Jiwei ara fa 10 anys que va venir de Xina i ens va confessar que ell, primer de tot, no se sentia de cap lloc en concret, que abans que res se sentia "terrícola". I que tot i que el seu físic és oriental ell se sent català i d’Olot. Va ser una gran experiència poder conversar amb ell i preguntar-li unes quantes qüestions que ens intrigaven sobre el seu país.