TRADUCTOR

ULL, CANVI i ACCIÓ

Ull, canvi i acció és un projecte educatiu realitzat al nostre institut durant 7 anys.

Aquesta experiència consisteix en tot un treball d'aprofundiment sobre diferents llocs d'origen dels alumnes de procedència estrangera del nostre centre i en l'elaboració d'un documental per part dels alumnes que participen en el projecte.

El tema central és el descobriment d'altres realitats socials, personals, culturals...a diferents indrets del món guiats per estudiants del país que es visita.

S'han realitzat 3 edicions al Marroc, una a Cuba, una cinquena al Punjab, al nord de l'Índia, a Gàmbia i l'última a la Xina.

Podeu trobar més informació en els enllaços dels diferents blocs de cada edició. Us deixem també l'enllaç a tots els documentals realitzats fins ara.

diumenge

TALLER de DOCUMENTALS amb JORDI TEIS
El passat dimecres en Jordi Teis ens va venir a visitar a l’institut. Ell és el director de l’Olot.doc, una mostra de documentals que fa vuit anys que es celebra a Olot i és on s’estrenarà el nostre documental.  
En Jordi ens va fer una introducció a aquest gènere cinematogràfic. Primer ens va fer un breu resum de la història dels documentals. Principalment va destacar que són difícils de definir ja que formen part d’un concepte molt ampli. La definició que ell troba que descriu millor un documental és “una interpretació de la realitat”. A més, ens va explicar com es classifiquen i vam poder veure diferents exemples de cada un d’ells. Totes aquestes explicacions ens ajudaran a enfocar i tenir algunes idees per fer el guió del nostre documental.