TRADUCTOR

ULL, CANVI i ACCIÓ

Ull, canvi i acció és un projecte educatiu realitzat al nostre institut durant 7 anys.

Aquesta experiència consisteix en tot un treball d'aprofundiment sobre diferents llocs d'origen dels alumnes de procedència estrangera del nostre centre i en l'elaboració d'un documental per part dels alumnes que participen en el projecte.

El tema central és el descobriment d'altres realitats socials, personals, culturals...a diferents indrets del món guiats per estudiants del país que es visita.

S'han realitzat 3 edicions al Marroc, una a Cuba, una cinquena al Punjab, al nord de l'Índia, a Gàmbia i l'última a la Xina.

Podeu trobar més informació en els enllaços dels diferents blocs de cada edició. Us deixem també l'enllaç a tots els documentals realitzats fins ara.

dissabte

Ens submergim en l'economia xinesa amb l'advocat JOSEP HERRERO


El passat dimarts ens va visitar en Josep Herrero, un advocat que treballa al bufet Roca i Junyent. Ell, per motius de feina es desplaça molt a xina, concretament a Shangai. 


En Josep ens va fer un resum del què és Xina, d'on ve, i cap on va. També ens va donar alguns consells  que probablement ens aniran molt bé.

Xina és un país que durant més d'un segle ha viscut motles atrocitats, per aquest mateix motiu hi ha temes dels que vl més no parlar-ne amb els xinesos sinó és que hi tinguis molta confiança. 

En Josep va donar molta importància a les magnituds, coses que a nosaltres ens han cridat molt l'atenció: Xina és un país de 1300 milions d'habitants, on hi ha 400.000 escoles i la podem considerar la segona potència mundial.

Una altra cosa que hem trobat interessant és que l'educació de Xina és molt diferent, tothom vol treure els millor resultats i els xinesos ambels estudis i amb qualsevol altre cosa sempre volen ser els millors. Ens va sorprendre l'exemple que va posar de les ecoles on per aprovar un examen no és a partir d'un 5 sinó que és superar la mitjana de la nota de la classe.

Per últim en Josep ens va explicar algunes coses força importants: com funcionen els signes de les mans per dir els números, que el bitllet més grans és de 100 yuans, que són uns 12 euros. Ah... i ens va dir que no patissim...Xina és un país enormement segur!!! 

Gràcies pel temps i per l'ajuda Josep!