TRADUCTOR

ULL, CANVI i ACCIÓ

Ull, canvi i acció és un projecte educatiu realitzat al nostre institut durant 7 anys.

Aquesta experiència consisteix en tot un treball d'aprofundiment sobre diferents llocs d'origen dels alumnes de procedència estrangera del nostre centre i en l'elaboració d'un documental per part dels alumnes que participen en el projecte.

El tema central és el descobriment d'altres realitats socials, personals, culturals...a diferents indrets del món guiats per estudiants del país que es visita.

S'han realitzat 3 edicions al Marroc, una a Cuba, una cinquena al Punjab, al nord de l'Índia, a Gàmbia i l'última a la Xina.

Podeu trobar més informació en els enllaços dels diferents blocs de cada edició. Us deixem també l'enllaç a tots els documentals realitzats fins ara.

diumenge

PREMI DEL CONSELL AUDIOVISUAL DE CATALUNYA


Dilluns 10 de juny vam rebre de la mà de la consellera d'ensenyament Irene Rigau el segon premi en la categoria de professorat dels premis EL CAC A L'ESCOLA  que organitza el Consell Audiovisual de Catalunya. L'objectiu d'aquests premis és fomentar experiències de comunicació en educació a l'escola i el CAC ha reconegut el nostre projecte per l'ús dels mitjans audiovisuals a l'hora de treballar la immigració. 

dissabte

Ens submergim en l'economia xinesa amb l'advocat JOSEP HERRERO


El passat dimarts ens va visitar en Josep Herrero, un advocat que treballa al bufet Roca i Junyent. Ell, per motius de feina es desplaça molt a xina, concretament a Shangai. 


En Josep ens va fer un resum del què és Xina, d'on ve, i cap on va. També ens va donar alguns consells  que probablement ens aniran molt bé.

Xina és un país que durant més d'un segle ha viscut motles atrocitats, per aquest mateix motiu hi ha temes dels que vl més no parlar-ne amb els xinesos sinó és que hi tinguis molta confiança. 

En Josep va donar molta importància a les magnituds, coses que a nosaltres ens han cridat molt l'atenció: Xina és un país de 1300 milions d'habitants, on hi ha 400.000 escoles i la podem considerar la segona potència mundial.

Una altra cosa que hem trobat interessant és que l'educació de Xina és molt diferent, tothom vol treure els millor resultats i els xinesos ambels estudis i amb qualsevol altre cosa sempre volen ser els millors. Ens va sorprendre l'exemple que va posar de les ecoles on per aprovar un examen no és a partir d'un 5 sinó que és superar la mitjana de la nota de la classe.

Per últim en Josep ens va explicar algunes coses força importants: com funcionen els signes de les mans per dir els números, que el bitllet més grans és de 100 yuans, que són uns 12 euros. Ah... i ens va dir que no patissim...Xina és un país enormement segur!!! 

Gràcies pel temps i per l'ajuda Josep! 



dilluns

CONSELLS de ROGER CAUBET, càmera de TV3



El darrer u de juny vam rebre amb molt de gust en Roger Caubet, càmera de TV3, disposat a donar-nos uns petits consells per fer el nostre documental.Va començar la xerrada fent-nos descriure l'amor i a partir d'aquí ho va comparar amb el cinema i va anar desenvolupant tota una explicació. El cinema, d'alguna manera, ha d'arribar a qui el mira, li ha de transmetre alguna cosa mitjançant un bon guió i sobretot empatia. També és molt important que tot estigui ben estructurat de manera que la informació es rebi i atregui.

A part de tot això vam repassar algunes coses del lleguatge cinematogràfic, com ara: els plans, l'enquadrament, els moviments de càmera, etc. Sempre estem disposats a aprendre coses noves per tal de fer un bon treball i tenir el màxim de recursos possibles!!!